Pomoćni kuhar
Polaznici će uz teoretska znanja naučiti i iz mnogih konkretnih primjera u praksi uspješno obavljati zadaće i poslove pomoćnog kuhara. Program je namjenjen polaznicima za osobne potrebe, potrebe poduzeća koja ih šalju na zapošljavanje ili za potrebe Zavoda za zapošljavanje.
Cilj:
Cilj i zadaća školovanja je da se polaznika kvalitetno osposobi za uspješno obavljanje poslova u zanimanju pomoćni kuhar.
Sadržaj programa:
Osposobljavanje sadrži teorijski i praktični dio programa, praktičan dio obavlja se u hotelu pod nadzorom mentora. Teoretski dio programa sadrži: Pripremanje osnovnih vrsta jela, slaganje jelovnika, poznavanje i manipulacija namirnicama, primjena zdrave prehrane, očuvanje okoliša. Praktična nastava na konkretnim primjerima iz svakodnevne prakse. Praksa je zamišljena tako da se u njoj obrade sve nastavne cjeline predviđene programom.
Nastavni materijali uračunati u cijenu edukacije:
Za polaznike su izrađene interne skripte. Skripte koje se koriste pri usavršavanju su u skladu s programom usavršavanja koje je verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.
Izvođenje nastave:
Program se izvodi u konzultativno – instruktivnom obliku nastave. Nastava je prilagođena odraslim polaznicima koji su zaposleni i održava se u poslijepodnevnim satima. Nastava se održava u opremljenim učionicama i hotelskim prostorijama.
Uvjerenje:
Po uspješnom završetku osposobljavanja polaznik postaje ponosan vlasnik uvjerenja o usavršavanju – zanimanje pomoćni kuhar, javnog dokumenta kojim se zanimanje upisuje u radnu knjižicu.
Uvjeti upisa:
U program zanimanje pomoćni kuhar mogu se upisati polaznici koji su završili osnovnu školu, imaju navršenih 16 godina i liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti.