Četverogodišnje srednje škole mzo-xs.png

Komercijalist

businesswoman-reporting-to-sales-figures.jpg

Polaznik srednjoškolskog programa komercijalist steći će opća i stručno-teorijska znanja. Komercijalist obavlja poslove nabave, prodaje i organizacije poslovanja i logističkih procesa u proizvođačkim i uslužnim tvrtkama, veleprodaji i maloprodaji te unutarnjoj i vanjskoj trgovini. Osoba koja se bavi poslovima komercijaliste obavlja poslove iz svog djelokruga rada samostalno ili pod nadzorom drugih odgovornih osoba.

Agroturistički tehničar

town-of-hum-old-stone-architecture.jpg

Program srednjoškolskog programa za zanimanje agroturistički/ka tehničar/ka realiziramo prema nastavnom planu i programu odobrenom od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. Program za Agroturističkog tehničara ujedinjuje područje ekopoljoprivrede s područjem tradicionalnog ugostiteljstva i turizma, te tako daje novi profil za rad u seoskom turizmu.

Tehničar cestovnog prometa

traffic-at-the-highway.jpg

Polaznik srednjoškolskog programa tehničar cestovnog prometa steći će opća i stručno-teorijska znanja. Opća znanja stječe savladavanjem općeobrazovnih nastavnih predmeta. Na temelju tih stečenih znanja moguć je daljni osobni razvoj u struci, povećati sposobnosti uspostave komunikacije sa suradnicima, partnerima i širom društvenom zajednicom, spoznati vlastite mogućnosti, spoznati radne, socijalne i ekonomske odnose te usvojiti znanja za usklađivanje vlastitih želja sa zahtjevima okoline.


Trogodišnje srednje škole 

 

 

Vozač motornog vozila

truck-cockpit.jpg

Polaznik srednjoškolskog programa vozač motornog vozila steći će opća i stručno-teorijska znanja. Polaznik stječe osnove profesionalnoga obrazovanja na temelju kojega je moguć daljni razvoj u struci, nauči pripremu i ustroj tehnološkog procesa prijevoza putnika i tereta, osnove otpremničke djelatnosti kao i poslove oko osiguranja tereta i putnika, skladištenja tereta i izrada cijena (kalkulacija) u teretnom i putničkom prijevozu.

Kuhar

kuhar.jpg

Polaznik srednjoškolskog programa kuhar steći će opća i stručno-teorijska znanja. Kuhar odabire i priprema namirnice, određuje tehnologiju pripremanja različitih vrsti toplih i hladnih jela, te ih atraktivno prezentira.

Konobar

konobar.jpg

Polaznik srednjoškolskog programa konobar steći će opća i stručno-teorijska znanja. Konobari poslužuju hranu i piće u raznim ugostiteljskim objektima na što učinokovitiji i kvalitetniji način.

Slastičar

chef-cooking-in-the-oven.jpg

Polaznik srednjoškolskog programa slastičar steći će opća i stručno-teorijska znanja. Slastičari izrađuju razne kolače, kreme, sladoled i ostale slastice.